MARMER CAKE

Wat is marmeren cake?

Een marmeren cake is een cake met een gestreept of gevlekt uiterlijk die wordt bereikt door licht en donker beslag te mengen. Het kan een mengsel van vanille en chocolade zijn, waarbij het vooral vanille is, met strepen van chocolade.

Eén groot feest!

Als je nog nooit een marmercake hebt gemaakt dan is het zeker een aanrader, want het is ontzettend leuk om te doen! Elk stukje cake is smeuïg, luchtig en bijzonder intens.

Lekker bij een kopje thee of koffie en onmosbaaer op een verjaardag!

marmer cake receipt

Het recept

Ingrediënten:

- 250 g cakemeel (+ 2 extra om te bestuiven)
- 250 g ghee
- 250 g fijne kristalsuiker
- 5 middelgrote eieren
- 100 g pure chocolade 72%
- 2 el poedersuiker

Bereidingstijd:

30 min

Portie:

12 personen

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met de cakemeel. Klop de ghee, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het cakemeel erboven en spatel erdoor. Hak de chocolade grof.

2. Breng een pan water tegen de kook aan. Hang er een kleinere pan of vuurvaste kom in, zonder dat het water de kom raakt. Smelt de chocolade erin (au bain-marie). Roer na 3 min. door. Schep 1/3 van het beslag in een kom en meng met de chocolade.

3. Schep een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en de rest van het witte beslag. Maak er met een satéprikker een zigzagbeweging door.

4. Zet in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 70 min. goudbruin. Controleer na 1 uur op gaarheid met de andere prikker. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

Dutso
Dutso Dairy B.V.
Saksenweg 49
5349 AX Oss
The Netherlands
T. +31 412 84 91 20
E. info@dutso-dairy.com
Ma - Vr: 7:00u - 18:00u
Za: gesloten
Zo: gesloten
Volg ons op social media:
© 2020 | dutso-dairy.com | Webdesign by Dutso Dairy B.V.